Soja zaliczana jest do czołówki wśród najzdrowszych jadalnych roślin świata. Już ponad 3000 tysiące lat temu była spożywana przez Azjatów i uważana wręcz za świętość...
„Szparagówka”, jak popularnie nazywana jest fasola szparagowa, to jedna z najpopularniejszych odmian fasoli zwykłej. Początki jej uprawy zaczęły się już około 7000 tysięcy lat temu...
Rośliny strączkowe często posiadają mnóstwo wartości odżywczych, a soczewica pozytywnie wyróżnia się na ich tle. Nie tylko zawiera mnóstwo korzystnie wpływających na działanie organizmu składników,...
Jak zostało udowodnione naukowo, organizm do prawidłowego funkcjonowania potrzebuje odpowiedniej ilości białka, tłuszczów, węglowodanów i witamin. Często z myślą o sylwetce (więcej…)
Chcąc szybko schudnąć, często decydujemy się na radykalne zmiany sposobu odżywania. Jedną z takich zmian jest liczenie kalorii. Decydujemy się na ten krok, ponieważ myślimy,...