Drugie śniadanie zazwyczaj jadamy poza domem – w pracy, szkole, czasami na mieście. Nie zawsze też mamy czas, aby wcześniej je przygotować. Co zatem warto jadać na drugie śniadanie, by móc mieć je zawsze pod ręką w każdej sytuacji? Na pewno warto przygotowywać kanapki na bazie chrupkiego pieczywa.
Jest ono bardzo pożywane a jednocześnie lekkie. Możesz przekładać je np. serkiem topionym lub kremem.
Łatwo je zapakujesz nawet do małego pojemnika i możesz mieć pewność, że nie pokruszy się i nie połamie po krótkim czasie. Od czasu do czasu sięgnąć możesz także po lekkie gotowe batoniki śniadaniowe oraz kanapki. Kupić je możesz w większości sklepów spożywczych, a wybierać możesz w wielu ich wariantach.
Są np. batoniki musli z wysoką zawartością błonnika lub te o wysokim nasyceniu węglowodanami. Wybierz te, które najlepiej się wpasują do twojej codziennej diety.
Pamiętaj jednak by zajadanie się takimi batonikami nie stało się twoim nawykiem, jadaj je zatem tylko od czasu do czasu.